Aussiedor - Australian shepherd en Labrador

Wat is een Aussiedor?
Het is een zeer bekende mix, de mix tussen de Australische Herder, ook wel Australian Shepherd genoemd, en de Labrador. Deze mix wordt vaak afgekort Aussiedor.

Het gaat hier om twee van de meest populaire hondenrassen en het is dus niet gek dat mensen het idee hebben gekregen om de twee honden te kruisen met elkaar.

Het karakter van de Aussiedor

Dit ras houdt veel van avontuur, actie en spelen, is heel makkelijk op te voeden en het vereist geen tot weinig ervaring van de baas.

Het is een lieve, gezellige en aanhankelijke hond die soms een beetje verlegen kan zijn tegen mensen die hij niet kent.

Onze eigen Aussiedor, Mila, is erg speels, nieuwsgierig, houdt van gezelligheid en is altijd bij je in de buurt. Ze houdt van erg van geknuffeld worden.
Bij enige stemverheffing kruipt ze al in haar schulp. Ons advies is dan ook, kijk uit met boos worden. Ze heeft al heel snel door als er iets niet goed is.

Ze is enorm leergierig. Ze onthoudt dingen snel. Het is dan ook makkelijk om haar dingen aan te leren. Ze leert ook onbewust dingen heel snel. Als je uit gewoonte handelingen een paar keer hetzelfde doet zal dat ook bij haar in automatisme overgaan.

Meer informatie vind je op Aussiedor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *